Az eritritol előnye

Természetes úton képződő cukoralkohol, amelyet a cukor erjesztésével állítanak elő.

Egészségügyi előnye, hogy a legnagyobb része felszívódik a vékonybélben, csak minimális mennyiség kerül a vastagbélbe, nem okoz bélproblémákat.

A többi cukoralkoholtól abban különbözik az eritritol, hogy szinte 100%-a továbbhalad a bélrendszeren, nem képes a szervezet megemészteni.

Gyümölcsökben körte, dinnye, szőlő is előfordul. Kinézetre és ízre nagyon hasonlít a cukorra, de a cukorra jellemző mellékhatások nélkül.

Teljesen kalóriamentes 0 kcal/100 g, így a legideálisabb édesítőszer diétázóknak és fogyni vágyóknak.

Nincs hatással a vércukorszintre, glikémiás indexe nulla. Nincs hatással az inzulintermelésre, így cukorbetegek nyugodt lelkiismerettel fogyaszthatják.

A különböző termékek csomagolásán eltérő számadatok szerepelnek. Ennek az oka, az egyes országok eltérő előírásaiban keresendő.

A cukorral ellentétben jót tesz a fogaknak.

xylitfogak.jpg

Az eritritet számos baktérium és gomba nem képes lebontani, ezért az ezzel készült ételek kevésbé romlandóak. Ennek a tulajdonságának köszönheti, hogy a fogszuvasodást okozó mikrobáknak és a candida gombának sem nyújt táptalajt.

 

Édesítőereje 60-80%-a a közönséges cukorénak. Íze hűs és édes. Nincs utóíze.

Erős gombaszaporodást gátló hatása, így candida diétások is fogyaszthatják.

Kristályos szerkezetének köszönhetően diétás és cukormentes készítményekben teljes mértékben ki lehet váltani az Eritritollal a nádcukrot.

Nem tartalmaz kalóriát, és nulla a glikémiás indexe.

Cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják, mert az Eritritol olyan apró molekulákból áll, amit már nem tud tovább bontani az emberi szervezet.

Kiválóan használható sütéshez és főzéshez, hideg-meleg italokhoz, befőttekhez, lekvárokhoz, csokoládékhoz, péksüteményekhez.

Növeli az élelmiszerek eltarthatóságát.

Az eritritol Franciaországban készül, előállítása megfelel az uniós előírásoknak.